Vložil: | admin |
Porcí: | 1 |
Doba přípravy: | 10 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 41 |
|
|
Použité suroviny receptu Smažené řízky:
4 ks vepřový řízek po 12 - 15 dkg
| 5 dkg hladká mouka
| 1 ks vejce
| 10 dkg strouhanka
| sůl, pepř
| citron
| olej na smažení nebo fritovací hrnec
Postup přípravy receptu Smažené řízky:
Očištěné, osušené maso na okrajích nařízneme, řízek naklepeme, osolíme a můžeme trochu opepřit. Plátky obalíme v mouce, v osoleném rozšlehaném vajíčku a ve strouhance.
Smažíme na rozpáleném tuku na středně vysoké teplotě do zlatova, zhruba 10 minut. Maso při pečení musíme otočit, abychom dostáhli dokonalého propečení a správného zabarvení.
Náš tip: hotové řízky zdobíme citronem a hlávkovým salátem.
Přílohy: brambory s petrželkou nebo pažitkou, bramborová kaše, bramborový nebo vlašský salát, zeleninové saláty i hranolky.
Fotky receptu Smažené řízky:
Fotky vložil: uschi3,katkina,Mangovka,MichelePrg,hlouskova,BADAČA