Použité suroviny receptu Smažené smetanovo-bramborové hrudky:
500 g vařených brambor
| 1 vejce
| 80 g solamylu
| 100 ml smetany na vaření
| sůl a pepř
| chilli
| olej
Postup přípravy receptu Smažené smetanovo-bramborové hrudky:
Brambory uvaříme ve slupce. Vychladlé brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Osolíme, opepříme a okořeníme.
Nakrájené kostky brambor obalíme ve škrobové moučce a spojíme vejcem. Ochutíme solí, pepřem a ostatním kořením. Postupně vmícháme smetanu tak, aby všechny kousky brambor byly řádně obalené. Necháme asi 10 minut odležet.
Do rozpáleného oleje vkládáme po lžíci bramborovou směs a smažíme z obou stran dozlatova. Smažené hrudky necháme okapat na ubrousku.