Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Velký roční horoskop na rok 2025Velký roční horoskop na rok 2025 Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 16.01. 2025
Dnes má svátek Ctirad
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Smažené telecí na milánský způsob

fotka Smažené telecí na milánský způsob
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 65 min
Hodnocení:  ++++++____
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Smažené telecí na milánský způsob:

8 ks telecích řízků (po 70 g)  | 1 ks cibule  | 2 ks vajec  | 2 ks stroužky česneku  | 1 ks stonek tymiánu  | 1 ks bobkový list  | 1/2 svazku bazalky  | 100 g zralých rajčat  | 300 g špaget  | 60 g strouhanky  | 80 g másla (4 lžíce oleje)  | 2 lžíce olivového oleje  | 1/8 l masového vývaru  | dle potřeby: hladká mouka na obalení  | dle chuti: mletý pepř  | dle chuti: sůl

Postup přípravy receptu Smažené telecí na milánský způsob:

Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek nadrobno nasekáme. Na rozehřátém oleji necháme zesklovatět nakrájenou cibuli a nasekaný česnek. Přimícháme rajčata, tymián, přilijeme vývar, osolíme a opepříme. Při střední teplotě dusíme za občasného promíchání do mírného zhoustnutí. Řízky naklepeme plochou stranou paličky na maso, osolíme a opepříme.
Polovinu parmazánu promícháme se strouhankou. Řízky nejdříve obalíme v hladké mouce, potom v rozšlehaných vejcích a nakonec obalíme směsí strouhanky. Obal lehce přitiskneme. K varu přivedeme 3 litry osolené vody a špagety vaříme na skus podle návodu na obalu.
Mezitím na 2 pánvích rozehřejeme máslo (olej) a při střední teplotě osmažíme řízky z každé strany asi 2-3 minuty. Hotové špagety slijeme a necháme na sítu okapat. Rozdělíme je na 4 talíře, přidáme vždy 2 usmažené řízky, trochu rajčatové omáčky a ozdobíme bazalkovými lístky. Zbývající parmazán podáváme odděleně.



Fotky receptu Smažené telecí na milánský způsob:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Smažené telecí na milánský způsob
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !