Postup přípravy receptu Smažené telecí na milánský způsob:
Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek nadrobno nasekáme. Na rozehřátém oleji necháme zesklovatět nakrájenou cibuli a nasekaný česnek. Přimícháme rajčata, tymián, přilijeme vývar, osolíme a opepříme. Při střední teplotě dusíme za občasného promíchání do mírného zhoustnutí. Řízky naklepeme plochou stranou paličky na maso, osolíme a opepříme.
Polovinu parmazánu promícháme se strouhankou. Řízky nejdříve obalíme v hladké mouce, potom v rozšlehaných vejcích a nakonec obalíme směsí strouhanky. Obal lehce přitiskneme. K varu přivedeme 3 litry osolené vody a špagety vaříme na skus podle návodu na obalu.
Mezitím na 2 pánvích rozehřejeme máslo (olej) a při střední teplotě osmažíme řízky z každé strany asi 2-3 minuty. Hotové špagety slijeme a necháme na sítu okapat. Rozdělíme je na 4 talíře, přidáme vždy 2 usmažené řízky, trochu rajčatové omáčky a ozdobíme bazalkovými lístky. Zbývající parmazán podáváme odděleně.