Vložil: | Natural |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 22 |
|
|
Použité suroviny receptu Smažený mozeček v trojobalu s houbovou omáčkou:
4 páry jehněčích nebo 2 telecí mozečky
| dle chuti: sůl
| 30 g mouky
| 1 vejce + 2 lžíce mléka
| 120 g strouhanky
| 2 lžíce lehkého oleje
| Houbová omáčka:
| 125 g másla
| 2 stroužky česneku
| 4 zelené šalotky, na jemno posekané
| 250 g malých hub na plátky nakrájených
| 2 lžíce pažitky, posekané
| 2 lžíce zelené petrželky, posekané
| 1 lžíce citronové šťávy
Postup přípravy receptu Smažený mozeček v trojobalu s houbovou omáčkou:
Mozečky polijeme horkou vodou a zbavíme je blan a žilek. Pak je nakrájíme na větší kousky, osolíme, obalíme v mouce, trochu našlehaném vejci s mlékem a strouhance, kterou dobře přitiskneme k mozečkům.
Na rozpálenou pánev přidáme olej a mozečky nejdříve zprudka osmažíme po obou stranách, potom snížíme teplotu a pomalu je dosmažíme. Osušíme je na papírovém ubrousku. Podáváme ihned s houbovou omáčkou.
Houbová omáčka:
Rozehřát máslo na pánvi, přidat česnek, šalotky a houby. Přikrýt a dusit po 10 min., nebo až jsou houby měkké. Zamíchat dovnitř pažitku, petrželku a šťávu.
Příloha:
Bramborová kaše nebo široké nudle.
Fotky receptu Smažený mozeček v trojobalu s houbovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!