Vložil: | štěně |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 35 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Smažený telecí řízek Cordon bleu:
8 telecích řízků (nebo 4 velké, rozpůlené)
| 4 plátky šunky
| 4 plátky sýru gruyer nebo jiného
| hladká mouka
| 2 vejce
| 100 ml mléka
| 1 lžíce citronové kůry
| 100 g strouhanky z čerstvého pečiva
| 100 g másla
| olej a máslo na smažení
Postup přípravy receptu Smažený telecí řízek Cordon bleu:
Řízky odblaníme, naklepeme a nasekneme okraje. Na řízky položíme plátek sýra a plátek šunky, překryjeme druhým plátkem a sklepneme okraje.
Obalíme je v mouce, vejcích smíchaných s citrónovou kůrou a strouhance z čerstvého pečiva.
Na těžké pánvi rozehřejeme máslo s olejem a řízky v něm po obou stranách osmažíme dozlatova. Osušíme na ubrousku a podáváme.
Fotky receptu Smažený telecí řízek Cordon bleu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!