Použité suroviny receptu Smažený vepřový řízek v bramborákovém těstě:
800 g vepřové kýty
| 4 větší oloupané brambory
| 150 g hladké mouky
| 1 vejce
| 80 ml mléka
| 2 lžíce majoránky
| 4 stroužky česneku
| 250 g sádla
| mletý pepř
| sůl
Postup přípravy receptu Smažený vepřový řízek v bramborákovém těstě:
Omytou kýtu přes vlákno nařežeme na řízky. Naklepeme je, osolíme, nařízneme okraje. Brambory nastrouháme a po chvilce z nich scedíme vodu. Pak přidáme mléko, mouku, pepř, majoránku a utřený česnek se solí. Připravené řízky ponoříme do bramborákového těsta z obou stran a okamžitě smažíme na rozpáleném sádle.
Příloha: salát z bílých fazolí nebo zelný salát a dle chuti vařené brambory.
Fotky receptu Smažený vepřový řízek v bramborákovém těstě:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!