Použité suroviny receptu Smetanová kuřecí játra dušená na žampionech:
1 smetana na vaření 12%
| 500 g kuřecích jater
| 1 cibule
| dle chuti: houbové koření a sůl
| 3 žampiony
| 2 lžíce hladké mouky
Postup přípravy receptu Smetanová kuřecí játra dušená na žampionech:
Cibuli nakrájíme a zpěníme na oleji. Játra opereme a nakrájíme na kousky, vložíme na cibuli a počkáme, až se játra zatáhnou. Přidáme na kousky nakrájené žampiony a dusíme doměkka. Okořeníme kořením a osolíme. Podlijeme vodou podle potřeby. Zátěrku si připravíme tak, že smícháme hladkou mouku s 1 dcl studené vody dohladka. Do hrnce nalijeme smetanu a zatřeme zátěrkou. Necháme projít varem a můžeme podávat, jako příloha se hodí rýže.
Fotky receptu Smetanová kuřecí játra dušená na žampionech:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!