500 g čerstvých hub
| 2 stroužky česneku
| trochu petrželky nebo pažitky
| 2 lžíce másla
| špetka soli
| špetka mletého pepře
| 1 lžička hladké mouky
| 200 ml smetany
| na vymazání máslo
| 100 g tvrdého sýra
Postup přípravy receptu Smetanové houby:
Houby nakrájíme na tenké plátky a s nadrobno nakrájeným česnekem a třetinou nakrájené petrželky nebo pažitky je osmahneme na másle. Mírně je osolíme, opepříme a zaprášíme moukou. Důkladně promícháme a podlijeme smetanou. Připravené houby dáme do máslem vymazané zapékací mísy a ve středně předehřáté troubě zapečeme. Když smetana zhoustně, pokrm posypeme nastrouhaným sýrem a pečeme dál dozlatova. Nakonec posypeme zbylou petrželkou nebo pažitkou.
Fotky receptu Smetanové houby:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!