150 g másla
| 2 vejce
| 130 g cukru moučky
| 1 balíček vanilkového cukru
| 4 lžíce zakysané smetany
| 2 lžíce rumu
| 450 g hl. mouky
| 1/2 balíčku kypřícího prášku
| tuk na smažení
| skořice nabo vanilkový cukr na obalení
Postup přípravy receptu Smetanové kytičky:
1) Máslo nakrájejte na menší kousky, dejte do mísy a nechte změknout. Potom k němu rozklepněte vejce, přisypte prosátý moučkový cukr a společně utřete dohladka. Do máslové pěny následně vmíchejte zakysanou smetanu a nakonec ochuťte rumem.
2) Hl. mouku smíchejte s kypřícím práškem do pečiva a prosijte ji na vaječnou hmotu. Vše dobře propracujte na hladké těsto, které uložte do chladničky a nechte asi 30 min. odležet.
3) Odpočaté těsto rozválejte na plát silný asi 2 mm. Vykrajovacími formičkami z něj vykrojte kytičky s malým kolečkem uprostřed. V kastrolu rozpálíme tuk a kytičky v něm zvolna osmažíme do zlatavé barvy.
4) Hotové kytičky vyjměte z pánce děravou naběračkou, nechte okapat. Ještě teplé smaženky obalujte ve skořicovém nebo vanilkovém cukru.
Fotky receptu Smetanové kytičky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!