4 telecí řízky po 150 g
| 3 lžíce másla
| špetka soli
| 4x na špičku nože čerstvě mletý bílí pepř
| 1/8 l horkého bujónu
| 5 lžic smetany
| špetka sušeného líbečku
| sůl na dochucení
Postup přípravy receptu Smetanové telecí řízky:
Řízky odblaníme a naklepeme. Rozhřejeme máslo a řízky na něm dohněda a do křupava opékáme z každé strany asi 3-4 minuty. Po obrácení osolíme a opepříme. Hotové řízky dáme n nahřátou mísu a držíme je v teple. Výpek v pánvi rozředíme bujónem, přimícháme smetanu a necháme přejít varem. Líbeček rozdrobíme a okořeníme s ním smetanovou omáčku. Dochutíme solí a bílým pepřem.
Fotky receptu Smetanové telecí řízky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!