Vložil: | MartinaT |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Smetanové vepřové plátky:
350 g brambor
| 4 vepřové řízky
| 250 ml smetany ke šlehání
| sůl
Postup přípravy receptu Smetanové vepřové plátky:
Brambory omyjeme, nakrájíme na plátky a osolíme. Polovinou poklademe zapékací mísu, která je vymazaná máslem. Řízky naklepeme a osolíme. Položíme je do mísy na brambory a překryjeme druhou polovinou brambor. Vše zalijeme smetanou a dáme péct do předehřáté trouby. Pečeme při teplotě 220°C asi hodinu. Jídlo je hotové v momentě kdy jsou brambory měkké.
Tip: při podávání je možno ozdobit čerstvou petrželkou
Fotky receptu Smetanové vepřové plátky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!