Postup přípravy receptu Šneci z pomazánkového másla Želetava:
Smícháme pomazánkové máslo Želetava s moukou a špetkou soli. Vypracujeme na tužší těsto, které necháme 15 minut odpočinout v lednici.
Potom z těsta vyválíme placku, kterou potřeme kečupem, poklademe šunkou a plátkovým sýrem Želetava (eidam 45 % a uzený sýr). Zarolujeme jako závin a poté krájíme na 1 cm široká kolečka. Kolečka nejlépe nakrájíme, pokud si nůž namáčíme ve studené vodě.
Nakrájená kolečka dáváme opatrně naležato jako „šneky“ na plech s pečicím papírem. Nakonec „šneky“ posypeme kmínem.
Šneky dáme péct do vyhřáté trouby a pečeme, dokud nezrůžoví.
Náš tip: Místo kmínu můžeme použít na posypání nastrouhaný sýr Želetava v bločku eidam 30 % smíchaný s grilovacím kořením.