Postup přípravy receptu Sněhová roláda s jahodami:
Troubu rozehřejeme na 180°C. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh, pomalu přidáváme cukr a stále šleháme nejméně 5 minut. Na bílkovém sněhu by se měly po vytažení metly dělat pevné špičky a měl by být lesklý. Do sněhu zamícháme lžící škrob a ořechy. Plech vyložíme pečicím papírem. Přendáme na něj sníh a lžící jej uhladíme do krajů. Pečeme v troubě 15 minut, až bude na povrchu křupavý a lehce nahnědlý. Poté vyndáme plech z trouby a necháme vychladnout. Na vychladlý plát těsta položíme čistý pečicí papír a těsto na něj obrátíme. Papír, na kterém se těsto peklo, opatrně odloupneme. Smetanu ušleháme do tuha a rozetřeme ji na plát těsta. Povrch pokryjeme nakrájenými jahodami a necháme 5 minut zvlhnout. Poté uchopíme okraje papíru na širší straně a jeho zvedáním plát zarolujeme. Před servírováním roládu nakrájíme a lehce posypeme moučkovým cukrem.