Postup přípravy receptu Sněhové žampióny:
Předehřejeme troubu na 95 stupňů a připravíme si na plechy pečící papír. Bílky našleháme elektrickým šlehačem při vysokých obrátkách na tuhý sníh a postupně do něj za stálého šlehání přidáváme cukr, až je sníh tuhý a lesklý. Širokým kulatým hladkým nástavcem nastříkáme na plech kopečky o průměru asi 4 cm, podobné hlavičkám žampiónů (na každou hlavičku jen jednou stiskneme sáček, aby hlavičky hub neměly vrstvy a zdobící nástavec opatrně z kopečku sněhu stáhneme, aby se pokud možno nevytvořila špička). Nastříkáme stejný počet věžiček vysokých 3 cm, které by se měly podobat nožičkám hub.
Pečeme asi 2 hodiny (95 - 100 stupňů), pak troubu vypneme a necháme plechy s cukrovím v zavřené troubě vychladnout. Do hlaviček na spodní části vykroužíme ostrým nožíkem jamku. Čokoládu nalámeme a ve vodní lázni rozpustíme. Příborovým nožem nabíráme čokoládu a natíráme ji na spodní části kloboučku a přilepíme nožičku. Necháme v chladu ztuhnout a pak přes sítko mírně poprášíme kloboučky kakaem.