1 veka, bageta nebo toustový chléb
| 6 velkých vajec
| 1 lžíce dijonské hořčice
| 200 ml plnotučného mléka nebo 12% smetany
| 150 g plátků šunky nebo uzeného
| 150 g strouhaného nebo na plátky nakrájeného sýra (např. bylinkový hermelín)
| pepř
| 3 menší rajčata
Postup přípravy receptu Snídaně na vidličku:
Troubu předehřejte na 180 stupňů. Dno pekáče nebo remosky vyložte opečenými plátky pečiva. Případné mezery vyplňte drobnějšími kousky pečiva, aby vznikla co nejsouvislejší vrstva. Tu pak poklaďte plátky uzeniny. Vejce ušlehejte se solí, mlékem, pepřem a hořčicí a směsí přelijte pečivo. Posypte strouhaným sýrem nebo poklaďte plátky sýra. Máte-li menší zapékací nádobu, klidně vrstvy zopakujte. Na povrch naklaďte plátky rajčat a zapékejte v troubě nebo remosce asi dvacet minut, dokud vajíčka nezpevní.
Fotky receptu Snídaně na vidličku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!