1 v2tší kuře
| 250 g ster.žampionů
| 2 cibule
| 200 g mletého masa
| 0,4 l bílého vína
| dle chuti majoránka
| dle chuti muškátový oříšek
| 1 lžička škrobově moučky
| dle chuti sůl
| dle potřeby máslo
Postup přípravy receptu Solothurnské kuře :
Kuře omyjeme a vyjmeme vnitřnosti. Žampiony jemně pokrájíme. Jednu cibulku oloupeme a drobně nakrájíme, stejně jako játra z kuřete. Játra s cibulkou, sůl, muškátový oříšek, majoránku promícháme s mletým masem, směsí kuře naplníme a otvor zašijeme. Druhou cibulku nakrájíme na kolečka a na rozehřátém másle kuře s cibulkou po všech stranách opečeme. Potom je zalijeme bílým vínem a v troubě při střední teplotě upečeme doměkka. Kuře občas přeléváme vínem. Nakonec přidáme žampiony a ještě asi 5 minut povaříme. Omáčku zahustíme škrobovou moučkou, dokořeníme majoránkou a podle potřeby zředíme vodou. Nádivku a žampiony na míse rozložíme kolem naporcovaného kuřete a podáváme s bramborovými knedlíky.
Fotky receptu Solothurnské kuře :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!