Postup přípravy receptu Špagetová pochoutka:
Špagety uvaříme klasickým způsobem v osolené vodě, do které přidáme lžíci oleje. Po uvaření špagety slijeme a necháme v hrnci. Připravíme si menší rendlík, do kterého dáme Jemný kečup Hellmann´s, oregáno, na nudličky nakrájenou šunku a želatinu, kterou si připravíme podle receptu na zadní straně obalu, nejlépe však takovou, kterou rozmícháme v trošce vody a přidáme do rendlíku k ostatním věcem. Rendlík postavíme na předehřátý vařič a zprudka vaříme vzniklou směs asi jednu minutu tak, aby se želatina rozpustila. Mezitím si připravíme remoskovou mísu (nebo jinou nádobu), kterou vyložíme mikrotenem nebo alobalem a takto vyloženou nádobu vypláchneme studenou vodou. Směs z rendlíku přidáme ke špagetám, řádně promícháme a dáme do nádoby. Necháme na chladném místě vystydnout a pak dáme na dvě hodiny uležet do lednice. Směs nám vytvoří jakýsi "želatinový dort", avšak slaný - ze špaget. Při podávání jednotlivé kousky špagetové pochoutky ozdobíme posypáním parmezánem.