750 g mladých kedluben
| 1 cibule
| 100 g zahuštěné smetany
| 2 lžíce oleje
| 100 g mascarpone nebo smetanového tvarohu
| 500 g celozrnných špaget
| 1 lžíce sezamových semen
| 2 hrsti kerblíku
| sůl, čerstvě mletý bílý pepř
| šťáva a troška kůry z 1 citronu
Postup přípravy receptu Špagety a kedlubny:
Kedlubny oloupeme, rozkrojíme na čtvrtky a nakrájíme na nudličky. Z omytého citronu odkrojíme asi 10 cm dlouhý proužek kůry a jemně nasekáme. Vylisujeme citronovou šťávu. Oloupanou cibuli rovněž jemně nasekáme. V široké nádobě rozehřejeme olej a necháme na něm zesklovatět cibuli. Přidám kedlubny a za stálého míchání několik minut opékáme. Přidáme citronovou kůru a šťávu, podlijeme vývarem a přivedeme k varu. Přikryjeme a kedlubny dusíme na mírném ohni asi 5 minut. Zahuštěnou smetanu smícháme s mascarpone a přimícháme ke kedlubnám. Osolíme, opepříme a uchováme teplé. Špagety uvaříme. Na suché pánvi opražíme za stálého míchání sezamová semena, až začnou vonět. Omyjeme, osušíme kerblík a nasekáme jej. Špagety smícháme se zeleninou, posypeme sezamem, kerblíkem a podáváme.
Fotky receptu Špagety a kedlubny:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!