1/2 balení špagety
| 400 g mleté maso
| 3 stroužky česnek
| olej
| sůl
| koření
| 250 ml smetana
| tvrdý sýr
| kečup
Postup přípravy receptu Špagety a la carbonára:
Česnek nakrájíme na plátky a osmahneme na oleji do růžova, přidáme mleté maso a koření dle vlastní chuti a fantazie (já dávám trochu pepře a majoránku). Osolíme a necháme po dobu uvaření špaget na mírném ohni dusit. Špagety uvaříme dle návodu na obalu (do vody dávám trochu oleje, ať se špagety nelepí).
Uvařené špagety scedíme a vrátíme zpět do hrnce. Přidáme mleté maso, smetanu a na mírném ohni krátce povaříme. Na talíři posypeme nastrouhaným sýrem a kdo má rád kečup, tak si dá i kečup. Bon apetit!!