Postup přípravy receptu Špagety s pestrou omáčkou:
Cibuli a česnek oloupeme a najemno nasekáme. Papriky omyjeme, rozpůlíme a zbavíme jadřinců. Nakrájíme na malé kostičky. Z jarní cibule odřízneme cca 10- 15 cm zelené natě, hlavičky popř. oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Špagety uvaříme ve slané vodě s olejem. Na omáčku rozpálíme v hrnci olivový olej, cibuli a česnek na něm osmahneme. Přidáme další připravenou zeleninu a lehce podusíme. Zalijeme smetanou a krátce povaříme tavený sýr a za stálého míchání ho rozpustíme. Omáčku zahustíme, ochutíme solí a pepřem. Špagety slijeme, necháme okapat a rozdělíme je na talíře. Přelijeme zeleninovou omáčkou a podáváme ozdobené bazalkou.