Postup přípravy receptu Špagety s rajčatovou omáčkou z Itálie:
Cibuli a česnek oloupejte. Cibule rozkrojte a nakrájejte nadrobno, česnek rozmačkejte v lisu na česnek. V hrnci rozehřejte olej a cibuli s česnekem v něm míchejte, dokud se neosmaží dozlatova. Pak přidejte rajský protlak, koření a smetanu. Dobře zamíchejte a omáčku krátce povařte. Zatímco připravujeme omáčku, přiveďte ve velkém hrnci k varu osolenou vodu s olejem (aby se těstoviny nelepily). Teprve až se bude voda prudce vařit, nasypte do ní špagety. Podívejte se na hodinky nebo si nastavte kuchyňský minutík: špagety budou za 8-10 minut hotové. Vařte podle návodu uvedeného na obalu. Pak postavte do dřezu cedník a špagety přeceďte. Nechte těstoviny dobře okapat, nasypte je do mísy, přidejte kousek máslaa hned podávejte s rajčatovou omáčkou. Kdo chce, posype špagety parmezánem.
TIP: Výborně chutnají s čerstvým salátem.