400 g špaldové celozrnné mouky
| 100 g přírodního cukru
| 2 žloutky
| 150 g másla
| 30 g droždí
| 200 ml mléka
| 150 g mandlí
| 100 g rozinek
| 100 g kandového ovoce
| 2 vanilkové cukry
| 1/2 lžičky soli
| 50 g másla
| 50 g práškového cukru
Postup přípravy receptu Špaldová vánoční štola :
Žloutky utřeme v míse s cukrem a máslem. Droždí rozkvedláme v mléce a přidáme sůl. K žloutkům přidáváme mouku, droždí se solí rozkvedlané v mléce a část oloupaných mletých mandlí. Prohnětené těsto necháme kynout. Až je dvojnásobné, zapracujeme zbylé posekané mandle, rozinky a nakrájené ovoce. Necháme asi 20 minut kynout. Štolu dáme na vymazaný plech, přikrytou utěrkou necháme 30 minut kynout. Pečeme asi 50 minut. Štolu potřeme máslem, obalíme v cukru, vychladou zabalíme do alobalu. Necháme 4 týdny v chladnu.
Fotky receptu Špaldová vánoční štola :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!