Použité suroviny receptu Špaldový salát s roketou:
200 g špaldy
| 5 lžic olivového oleje
| 2 a 1/2 lžíce červeného vinného octa
| 300 g zeleného hrášku
| 2 hrsti listů rokety + na ozdobu
| 3 velká rajčata, zbavená semínek a jemně pokrájená
| sůl na dochucení
Postup přípravy receptu Špaldový salát s roketou:
V hrnci zalijte špaldu litrem a půl vody, uveďte do varu a pak zmírněte plamen. Zvolna částečně zakryté poklicí vařte doměkka, což trvá podle výrobce a druhu zrna 20 až 45 minut. Dobře sceďte.
Olej s octem prošlehejte ve velké míse, osolte a vsypte špaldu. Dobře promíchejte a nechte vychladnout.
Hřášek krátce (4 minuty) povařte ve vroucí vodě. Sceďte a hned zchlaďte v ledové vodě, abyste zachovali jeho krásně zelenou barvu. Promíchejte se špaldou, přidejte lehce pokrájené nebo natrhané lístky rokety a pokrájená rajčata. Dostatečně osolte, rozdělte na talíře nebo do misek a ozdobte lístky rokety.
Fotky receptu Špaldový salát s roketou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!