Použité suroviny receptu Španělské kuřecí paličky:
12 kuřecích paliček
| 2 lžičky mleté červené španělské papriky
| 4 lžíce olivového oleje
| 2 malé cibule na plátky nakrájené
| 6 stroužků česneku na tenké plátky nakrájené
| 150 g chorizo klobásky, nebo podobné pikantní
| 400 g konzervovaných rajčat
| 2-3 bobkové listy
| 5 lžic středně sladkého sherry (nemusí být)
| dle chuti: sůl a pepř
Postup přípravy receptu Španělské kuřecí paličky:
Předehřát troubu na 190 °C. Obalit kuřecí paličky v paprice, osolit a opepřit je. Rozehřát olej na pánvi a osmažit maso do hněda. Přendat maso do zapékací misky. Na pánev přidat cibuli a rychle ji osmažit. Přidat česnek a nakrájenou klobásu a smažit vše asi 2 minuty. Přidat rajčata, bobkové listy, sherry a přivést do varu. Nalít na kuře v zapékací misce, přisolit a ještě trochu opepřit.
Péct asi 40 minut, až je kuře měkké a zbarvené do zlatova.
Fotky receptu Španělské kuřecí paličky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!