Použité suroviny receptu Španělský ptáček z bůčku :
4 plátky libového bůčku
| 4 lžíce kysaného zelí
| 4 klobásky
| dle chuti staročeské koření
| dle chuti mletá paprika
| dle potřeby hladká mouka
| dle chuti kmín
| dle chuti pepř
| dle chuti sůl
| 1-2 cibule
| olej
Postup přípravy receptu Španělský ptáček z bůčku :
Plátky naklepeme. Každý plátek z jedné strany posypeme staročeským kořením, na tu stranu přidáme lžíci kysaného zelí, klobásku a stočíme. Spíchneme párátky. Osolíme, opepříme. Na oleji osmahneme cibulku dozlatova. Poklademe ptáčky, prudce osmahneme ze všech stran. Posypeme mletou paprikou a kmínem. Podlijeme vodou a dusíme doměkka. Pak smícháme mouku s vodou, omáčku zahustíme, dochutíme a ještě necháme 15 minut povařit. Příloha - bramborový knedlík.