Použité suroviny receptu Španělský vepřový plátek:
2 stroužky česnek
| 600 g vepřová kýta
| 3 ks rajče
| 1 balení sterilované zelené olivy
| 10 g hladká mouka
| na smažení olej
| 100 g šunka
| 2 ks cibule
| 100 ml červené víno
| dle chuti: sůl a pepř
Postup přípravy receptu Španělský vepřový plátek:
Vepřovou kýtu nakrájíme na plátky, které mírně naklepeme, osolíme a opepříme. Ještě je potřeme utřeným česnekem a zaprášíme moukou.
Na rozpáleném oleji opečeme z obou stran a vyndáme na nahřáté talíře. Na pánev vložíme na plátky pokrájenou cibuli a rajčata. Zprudka opečeme a přidáme šunku pokrájenou na nudličky. Směsku zalijeme vínem. Vložíme opečené řízky a necháme přejít varem.
Maso ozdobíme olivami a podáváme s rýží.
Fotky receptu Španělský vepřový plátek:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!