Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Jiří Lábus v komedii MilionJiří Lábus v komedii Milion Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026 Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 26.11. 2025
Dnes má svátek Artur
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Špenát po florentsku

fotka Špenát po florentsku
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  +++++_____
Počet hodnocení: 28

Použité suroviny receptu Špenát po florentsku:

800 g špenátu  | 350 g rýže  | 150 g šunky  | 60 g másla  | 50 g strouhaného sýra  | 5 ks vajec  | dle chuti: muškátový oříšek  | dle chuti: mletý pepř a sůl  | dle potřeby: strouhanka

Postup přípravy receptu Špenát po florentsku:

Přebranou, propláchnutou a spařenou rýži vsypeme do vařící osolené vody. Uvaříme ji doměkka, scedíme a necháme odkapat. Očištěné špenátové listy dáme do malého množství vařící vody, osolíme a podusíme doměkka. Potom listy scedíme a po odkapání nadrobno nasekáme a promícháme s kouskem másla, jedním natvrdo uvařeným a nadrobno nakrájeným vejcem. Osolíme a okořeníme. Měkkou rýži promícháme se strouhaným sýrem, se šunkou nakrájenou na kostičky a střídavě se špenátem urovnáme ve vrstvách do vymaštěné a strouhankou vysypané formy. Pokrm krátce zapečeme (190 °C), poté na povrchu. vyhloubíme 4 důlky, vyklepneme do nich vejce, bílky. Osolíme a dopečeme.



Fotky receptu Špenát po florentsku:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Špenát po florentsku
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Náš tip


Další tipy


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !