Použité suroviny receptu Špenát s parmazánem a vejci:
1 kg špenátu
| 80 g másla
| dle chuti: sůl
| dle chuti: muškátový oříšek
| 2 vejce
| 2 lžíce strouhaného parmazánu, ementálu nebo čedaru
| dle potřeby: osmažené topinky z bílé veky
Postup přípravy receptu Špenát s parmazánem a vejci:
Očištěný špenát uvaříme v malém množství vody. Po uvaření jej krátce přelijeme studenou vodou, vymačkáme a usekáme. Pak jej podusíme na trošce másla, osolíme a okořeníme muškátovým oříškem. Pánev stáhneme na okraj plotny, přimícháme ušlehaná vejce a strouhaný sýr. Zakryjeme a necháme několik minut na teple. Přendáme na mísu a obložíme topinkami.
Fotky receptu Špenát s parmazánem a vejci:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!