Postup přípravy receptu Špenátové lasagne s houbami a gorgonzolou:
Nejdříve si připravte bešamel: v hrnci rozpusťte máslo, přidejte mouku a potom přilévejte za stálého míchání mléko, aby se nevytvořily hrudky. Ochuťte solí, muškátovým oříškem a přiveďte k varu. Nechte povařit asi 2 minuty, ale stále krém míchejte, aby se nepřipálil.
Na pekáčku osmahněte cibulku dozlatova se 2 lžícemi oleje, přidejte podélně nakrájené žampiony, trochu soli a nechte povařit.
Do bešamelu vmíchejte gorgonzolu, nechte ji rozpustit a přidejte žampiony. Vymastěte pekáček trochou másla a nejdříve nalijte slabou vrstvu bešamelu, posypte strouhaným parmazánem a na tuto vrstvu poklaďte špenátové lasagne. Takto vrstvením pokračujte, až budete mít pekáček plný. Poslední vrstvu zakončete vrstvou bešamelu a bohatě posypte parmazánem. Pečte v troubě při 200/220°C asi 30 minut. Před podáváním nechte odpočinout asi 10 minut.