Postup přípravy receptu Špenátové noky:
Prosejeme mouku. Vejce, mléko a sůl rozkvedláme, po lžících přidáváme mouku a metlou na sníh dobře našleháme těstíčko, až hází bubliny. Zakryjeme je utěrkou a necháme 30 minut odpočívat.
Mezitím očistíme špenát, podusíme ho, odcedíme, necháme okapat a potom umeleme. Takto připravený ho dáme do těsta. Těsto rozetřeme na prkénko přelité vodou, uhladíme a nožem odkrajujeme kousky nebo je vykrajujeme omočenou lžící. Kousky házíme po částech do osolené vařící vody a 7 minut vaříme. Pak Špenátové noky odcedíme, promastíme a podáváme sypané smaženou houskou a polévané máslem. Špenátové noky jsou buď dobrou přílohou k pečenému masu, nebo Špenátové noky podáváme jako samostatný chod třeba se salátem z rajčat.