Použité suroviny receptu Špenátové omelety s krůtím masem:
250 g polohrubé mouky
| 300 ml mléka
| 2 vejce
| sůl
| 600 g čerstvého špenátu, opraného, osušeného a natrhaného
| olej na smažení omelet
| 700 g krůtího masa
| 30 g čerstvého koriandru (asi 2 hrsti)
| 1 lžíce kari
| 200 g zakysané smetany
Postup přípravy receptu Špenátové omelety s krůtím masem:
1. Z mouky, mléka, vajec a lžičky soli připravte husté palačinkové těsto a vmíchejte do něj špenát. Na oleji usmažte čtyři silné, velké omelety.
2. Maso nakrájejte na nudličky a orestujte ho na oleji; stačí asi pět minut. Pak přidejte sekaný koriandr, kari, osolte a opékejte ještě pět minut. Na závěr do směsi vmíchejte zakysanou smetanu.
3. Špenátovou omeletu položte na talíř a navršte na ni krůtí směs.
Fotky receptu Špenátové omelety s krůtím masem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!