Použité suroviny receptu Špenátové rizoto s trojím sýrem:
400 g čerstveho listového špenátu nebo 200g mraženého
| 2 stroužky česneku
| 2 lžíce olivového oleje
| 250 g oválné rýže
| 1 l zeleninového vývaru
| 50 ml suchého bílého vína
| 50 g mascarpone
| 1 šalotka
| 30 g strouhaného parmazánu
| 125 g gorgonzoly
| pepř, sůl
Postup přípravy receptu Špenátové rizoto s trojím sýrem:
Špenát přebereme, očistíme a propláchneme. Vložíme ho do vroucí osolené vody, aby změkl. Okapaný špenát nahrubo nasekáme. Oloupeme šalotku a česnek. Šalotku nadrobno nakrájíme, česnek rozmačkáme. Obě přísady zpěníme na rozehřátém oleji, přimícháme rýži a necháme zesklovatět. Postupně přiléváme horký zeleninový vývar. Rýži necháme asi 15 minut nabobtnat, až veškerou tekutinu vstřebá. Přibližně 2 minuty před koncem přidáme špenát a přilijeme víno. Přimícháme mascarpone a opepříme. Přidáme strouhaný parmazán a rizoto naservírujeme na talíře. Gorgonzolu nakrájíme na kostičky a posypeme jí rizoto. Podle chuti ještě přidáme na hoblinky nastrouhaný parmazán a ozdobíme barevným pepřem.
Fotky receptu Špenátové rizoto s trojím sýrem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!