Na másle zpěníme cibuli nadrobno nakrájenou, přidáme rozmražený špenát, přisolíme a 10 min. dusíme. Přidáme muškátový oříšek. Najemno nastrouháme sýr, salám nakrájíme na kostičky a žemle nakrájíme na plátky. Vejce rozkvedláme v mléce a přidáme sůl a pepř. Ohnivzdornou mísu vymažeme a vyložíme polovinou žemlových plátků krátce namočených ve vejcích s mlékem. Navrstvíme půlku špenátu, kostičky salámu a půlku sýra a přikryjeme zbytkem špenátu. Povrch poklademe ostatními namočenými žemlemi a posypeme druhou polovinou sýra smíchaným se strouhankou.
Pečeme půl hodiny na 200 stupňů.
Fotky receptu Špenátový nákyp:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!