Postup přípravy receptu Špikovaná koňská plec:
Nejdříve si opracujeme maso. Slaninu dáme zmrazit, aby se nám s ní lépe špikovalo. Slaninu nakrájíme na proužky a maso prošpikujeme. Pokud chcete dokázat tvar, jaký je na obrázku, svažte maso pevně kuchyňskou nití do válečku. Na olej dáme váleček masa, opečeme ze všech stran a vyjmeme. Přidáme zbytek anglické slaniny, cibulku, kterou usmažíme do zlatova. Přidáme kořenovou zeleninu, osmažíme, přidáme maso, podlijeme horkou vodou a červeným vínem, přidáme utlučené koření, sojovou omáčku a dusíme. Když je maso měkké, vyjmeme ho a uložíme v teple. Omáčku rozmixujeme a vložíme zpět do kastrolu, zahustíme a povaříme. Maso zbavíme nití a šikmo nakrájíme. Maso narovnáme na talíř, přelijeme omáčkou a podáváme s hranolky, brambory nebo s čímkoliv. Obloha dle fantazie.