Použité suroviny receptu Špikovaná telecí plec s brokolicí:
500 g telecí pleci bez kosti
| 1 větší mrkev
| 1 brokolici
| 2 lžíce másla
| 1 lžičku soli
| 100 ml netučné smetany
| 300 ml hovězího vývaru z kostky
| 800 g malých brambor
| dle potřeby: tuk na pečení
| dle potřeby: hladkou mouku na zaprášení
Postup přípravy receptu Špikovaná telecí plec s brokolicí:
Očistíme a opereme mrkev a nakrájíme ji na tenčí klínky. Telecí plec očistíme a mrkvovými klínky důkladně prošpikujeme. Lehce ji osolíme. Do pekáče dáme 2 lžíce másla a na ně prošpikovanou telecí plec. Pečeme v dobře předehřáté troubě (250 °C). Po zhruba 25 minutách pečení plec obrátíme a za stálého přelévání a podlévání vývarem či vodou i výpekem upečeme doměkka a dozlatova.
Měkkou telecí plec vyjmeme z pekáče. Výpek potom zaprášíme hladkou moukou, zalijeme zbytkem vývaru a smetanou. Nejméně 20 minut povaříme.
Brokolici rozdělíme na růžičky a uvaříme v mírně osolené vodě doměkka. Syrové brambory oloupeme, nakájíme na tenká kolečka a osušíme. Na pánvi rozpálíme tuk a kolečka na něm 10 až 15 minut smažíme dozlatova. Vyjmeme a necháme pořádně okapat.
Uvařenou brokolici scedíme a necháme okapat. Maso nakrájíme na plátky, obložíme růžičkami brokolice i plátky brambor a podlijeme šťávou.
Fotky receptu Špikovaná telecí plec s brokolicí:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!