Postup přípravy receptu Špíz ve vinném těstíčku:
Vepřová játra a vepřové maso nakrájíme na menší kousky, eidam na čtverečky a každý čtvereček eidamu zamotáme do plátku anglické slaniny. Pórek nebo oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka.
Na špejle nebo jehly napichujeme střídavě kousky jater, masa, cibule (pórku) a eidamu ve slanině. Potom jen mírně osolíme a opepříme.
Špízy namáčíme v těstíčku a na mírném ohni usmažíme dozlatova.
Na těstíčko rozmícháme vejce, bílé víno, trochu opepříme, přidáme vegetu nebo grilovací koření, sekanou zelenou petrželku a tolik hladké mouky, aby bylo těstíčko dost husté.
Usmažené špízy podáváme s kečupem a jako přílohu volíme hranolky nebo bramborovou kaši.