Postup přípravy receptu Špízy s arašídovou omáčkou:
Kuřecí prsíčka omyjeme ve studené vodě, osušíme a napříč vláken nakrájíme na jemné nudličky. Slaninu pak nakrájíme stejným způsobem. Kokosový krém rozpustíme ve 100 ml vroucí vody a necháme ho vychladnout. Poté ho rozmixujeme s citronovou kůrou, jednou oloupanou a na čtvrtky nakrájenou cibulí, koriandrem, mletým zázvorem a dvěma lžícemi sójové omáčky. Do této marinády pak zhruba na 2 hodiny naložíme pokrájené maso a slaninu.
Nakonec jednotlivě přeložené nudličky kuřecího masa a slaniny napichujeme střídavě na jehlu a grilujeme je po obou stranách přibližně 3-4 minuty. Na omáčku umeleme arašídy a sušené chilli papričky. Druhou cibuli oloupeme a nastrouháme. Smícháme s kokosem, skořicí, kari kořením, medem a olejem, osolíme. Podáváme ke špízům spolu s bílým pečivem.