Použité suroviny receptu Špízy z kuřete a krevet s dipem:
600 g kuřecích prsou
| 1 lžička kořenící směsi na drůbež
| dle chuti: drcený červený pepř
| 3 lžíce oleje
| 24 vyloupaných krevet (můžeme vynechat)
| na dip:
| 2 menší zralá avokáda
| 3 oloupané stroužky česneku
| dle chuti: sůl
| dle chuti: mletý bílý pepř
Postup přípravy receptu Špízy z kuřete a krevet s dipem:
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme čistou bavlněnou nebo papírovou utěrkou a nakrájíme na proužky. Posypeme je kořenicí směsí na drůbež i drceným červeným pepřem a necháme krátce rozležet. Mezitím na pánev nalijeme olej a necháme jej dobře rozehřát. Ochucené kuřecí maso s krevetami napíchneme na dřevěné špejle a ze všech stran opečeme na rozpáleném oleji (asi 12 minut). Potom špízky vyjmeme a udžujeme v teple. Připravíme si dip. Obě avokáda podélně rozkrojíme, vyloupneme pecku a lžící vydlabeme dužinu. Vložíme ji do mixeru, kam vhodíme i na tenké plátky nakrájené oloupané česnekové stroužky. Mírně osolíme a opepříme. Nakonec do mixéru přidáme zakysanou smetanu s citronovou šťávou a společně vše rozmixujeme dohladka. Hotový dip podáváme k opečeným kuřecím špízkům. K pokrmu můžeme podávat tortillové chipsy (mexické kukuřičné lupínky).
Fotky receptu Špízy z kuřete a krevet s dipem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!