Vložil: | Mirly |
Porcí: | 2 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Srbský kotlík:
15 dkg lilku
| 15 dkg zelené papriky
| 15 dkg fazolových lusků
| 2 rajčata
| 2 cibule
| 1 - 2 stroužky česneku
| 2 lžice oleje
| 25 dkg vepřového masa
| 1/4 lžičky sladké papriky
| 1/4 l masovéhovývaru
| 2 lžice sekané petrželky
| 10 dkg rýže
| sůl, špetka pepře
Postup přípravy receptu Srbský kotlík:
Lilek nakrájíme na plátky, papriku na nudličky, fazolky nalámeme. Rajčata spaříme a oloupáme, pak je nakrájíme na čtvrtky. Cibuli a česnek pokrájíme na drobno. Zahřejeme olej a plátky masa osmahneme do zlatova, osolíme a opepříme, posypeme sladkou paprikou a pak je vyjmeme na talíř. V tuku pak cibuli, česnek a rýži podusíme do sklovita, zalijeme vývarem a necháme přejít varem. Lilek a ostatní zeleninu přidáme k rýži, maso položíme na povrch a pod poklicí necháme na mírném ohni dodusit. Hotový pokrm posypeme petrželkou.
Fotky receptu Srbský kotlík:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!