Postup přípravy receptu Srdíčko na česneku:
Nakrájenou cibuli dáme na rozpálený olej a orestujeme do zlatova. Mezitím srdíčko pokrájíme na tenké plátky, poté vložíme na cibuli a chviličku dusíme. Podlijeme a přidáme kostku vývaru a část česneku nakrájeného na plátky. Dusíme doměkka, přidáme zbytek česneku. Zahustit můžeme buď zaprášením moukou přímo /není-li však v kastrolu příliš velké množství vydušené šťávy/,- zasmahneme a dolejem vařící vodou, nebo připravíme klasický závarek. Dosolíme, opepříme a chvíli povaříme.
Výborné s rýží, bramborem i knedlíkem.
Tip k receptu: Oživit pokrm můžeme též tím, že k cibulce dáme kousek na kostičky nakrájené slaniny, ovšem dáme o trochu méně oleje, aby omáčka nebyla příliš mastná