Postup přípravy receptu Srnčí hřbet přírodní:
Srnčí hřbet odblaníme, vypereme, protkneme slaninou a osolíme. Očištěnou, na kolečka nakrájenou zeleninu a cibuli osmahneme na tuku do červena, přidáme divoké koření (celé nové koření, pepř, bobkový list), zalijeme trochou vařící vody, vložíme připravený hřbet a pečeme v troubě do měkka. Při pečení hřbet přeléváme vlastní šťávou, obracíme a podle potřeby podléváme vařící vodou. Do měkka upečený hřbet vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou, osmahneme do červena, zalijeme vlažnou vodou a vaříme tak dlouho až se počne tuk oddělovat od šťávy. Hotovou šťávu podle chuti přisolíme, přecedíme přes jemný cedník a odstavíme. Jednotlivé porce přeléváme šťávou. S přílohou podáváme čtvrtku citrónu a brusinky