Postup přípravy receptu Srnčí hřbet s noky:
Maso omyjeme, odblaníme, osolíme a obložíme ho uzenou slaninou nakrájenou na nudličky. V pekáči rozškvaříme zbylou slaninu společně s trochou sádla, přidáme nakrájenou zeleninu včetně cibule a osmažíme. Potom vložíme maso, bobkové listy, prolisovaný nebo se solí utřený česnek, pár kuliček celého pepře, jalovčinky, podlijeme částí vína a vývaru, přikryjeme horním dílem pekáče a pečeme ve vyhřáté troubě. Během pečení maso obracíme a přeléváme výpekem. Podle potřeby ještě podléváme vývarem. Pečeme doměkka. Až je maso měkké, vytáhneme ho, šťávu zaprášíme moukou, přidáme rajčatový protlak a krátce povaříme. Maso podáváme polité šťávou a s krupicovými noky.