Vložil: | Yourimp |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 70 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 8 |
|
|
Použité suroviny receptu Srnčí kýta na víně:
600 g srnčí kýty s kostí
| 100 g rostlinného tuku
| 75 g celeru, mrkve, petržele
| 50 g rajčat
| 15 g brusinek (kompot)
| 50 g citrónu
| 50 g cibule
| 25 g hladké mouky
| trochu cukru, soli
| divoké koření (pepř nové koření, bobkový list tymián)
| 2,5 cl octa 8 %, octu
| 2,5 cl červeného vina
| 25 g slaniny
Postup přípravy receptu Srnčí kýta na víně:
Vykostěnou kýtu odblaníme. Vypereme, protkneme slaninou a osolíme. Na celé dávce tuku s trochou cukru osmahneme očištěnou, na kolečka nakrájenou zeleninu a cibuli do hněda (cukr přidáváme proto, aby základ zhnědl, ale aby se zelenina příliš nepřepálila což je nežádoucí pro naše zdraví), pak zalijeme základ octem, přidáme citrón, cukr, divoké koření, vložíme připravenou kýtu, kterou rychle na základu opečeme po obou stranách, zalijeme trochou vařící vody a dusíme v troubě pod poklicí doměkka. Při dušení kytu občas obrátíme a podle potřeby podléváme trochou vařící vody. Měkkou kýtu vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou, osmahneme, přidáme rozmačkaná rajčata, brusinky, zalijeme vlažnou vodou a vaříme až se počne oddělovat tuk od šťávy, ihned procedíme přes jemný cedník, přidáme červené víno a ještě krátce povaříme. Kýtu nakrájíme na porce a přeléváme upravenou šťávou. Vhodnou ozdobou jsou brusinky s plátky citrónu
Fotky receptu Srnčí kýta na víně:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!