Použité suroviny receptu Srnčí kýta pečená na smetaně:
1-1,2 kg zvěřiny
| 80-100 g slaniny
| 2 ks mrkve
| 1 ks petržel
| 1 ks celer
| 2 ks cibule /větší/
| 6 kuliček pepřů
| 6 kuliček nového koření
| 1-2 ks bobkové listy
| tymián
| 20 g soli
| 1/2 l smetany
| 40 g mouky
| 100 g másla
Postup přípravy receptu Srnčí kýta pečená na smetaně:
Zvěřinu namoříme. Odleželou zvěřinu dáme na máslo a zeleninu, koření, podléváme mořidlem nebo vodou. Nakonec osmahneme zvěřinu bez poličky do červena. Rozdělíme na dílky. Omáčku protřeme sítem, zalijeme smetanou, zahustíme moukou a dáme povařit. Lze přidat 1-2 lžíce vína.
Fotky receptu Srnčí kýta pečená na smetaně:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!