Postup přípravy receptu Srnčí medailonky na žampionech:
Srnčí plátky podle potřeby očistíme, odblaníme je a o obvodu je lehce nařízneme, aby se při smažení nekroutily. Lehce je naklepeme, potřeme olejem a necháme 1 - 2 dny v misce uležet.
V den vaření si oloupeme žampiony a nakrájíme je na plátky. Srnčí medailonky osolíme, opepříme a lehce zaprášíme novým kořením.
V pánvi rozpálíme olej s máslem a medailonky v zprudka orestujeme z obou stran. Pak je vyjmeme a uložíme na nahřátý talíř, přiklopíme je. Na pánev po mase vsypeme žampiony, krátce je osmahneme a zalijeme vínem. Osolíme je, krátce podusíme a máme hotovo.
Srnčí medailonky rozdělíme na talíře, poklademe je žampiony a můžeme podávat. Vhodnou přílohou jsou brambory, hranolky a americké brambory. Ihned podáváme.