Použité suroviny receptu Srnčí medajlonky ¨vídeňský les¨:
8 8 srnčích medajlonků každý asi 80 g,
| nudličky slaniny
| sůl
| pepř
| mouka
| mouka másla
| 150 g 150 g
| citronóvá šťáva
| koriandr
| 4 lžíce 33% smetany
| vývar nebo voda podle potřeby
| koňak, nebo brandy
| petrželka
Postup přípravy receptu Srnčí medajlonky ¨vídeňský les¨:
Medajlonky protkneme křížem nudličkami slaniny, osolíme, opepříme, a obalíme v mouce. Rychle je opečeme na másle. Maso vyjmeme a uschováme v teple.
Na zbytku másla osmahneme plátky žampionů. Osolíme a opepříme je a ochutíme koriandrem a citronem. Zaprášíme moukou, krátce osmahneme a zalijeme smetanou a trochou vývaru. Krátce povaříme a ochutíme koňakem.
Na nahřáté talíře nalijeme houbovou omáčku a nahoru položíme kopeček máslových širokých nudlí. O kopeček opřeme dva medajlonky. Vše posypeme drobně posekanou petrželkou a ihned podáváme.
Fotky receptu Srnčí medajlonky ¨vídeňský les¨:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!