1-1,2 kg zvěřiny
| 2 lžíce cukru
| 1 ks mrkev
| 1/2 ks celeru
| 60 g slaniny
| 1 ks petržel
| 50 g másla
| 2 lžíce octa
| 1/8 l červeného vína
| 1 lžíce vody
| 1 lžíce cibule
| 6 + 6 kuliček pepřů a nového koření
| zázvor
| 2 ks hřebíčky
| tymián
| bobkový list
| 50 g másla
| 3 lžíce mouky
| 1 lžička zavařeniny /rybíz/
| citr. šťáva a kůra a sůl
Postup přípravy receptu Srnčí na černo:
Maso pokrájíme na kousky. Do kastrolu vložíme cukr, nakrájenou zeleninu, máslo, slaninu a necháme do hněda dusit. Na to vložíme srnčí maso a necháme dusit. Přilijeme ocet, víno a vodu, cibuli, koření a znovu dusíme. Jíškou zahustíme šťávu. Nakonec přidáme zavařeninu a citr. kůru a šťávu. Omáčku přecedíme.
Fotky receptu Srnčí na černo:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!