Vložil: | DanaKou |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 120 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Srnčí na jeřabinách:
500-600 g srnčí kýty bez kosti
| 60 g slaniny
| 1 žička koření divočina
| 1 lžíce oleje
| 1 lžíce másla
| 1 cibule
| 100 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
| špetka soli
| 120-150 ml červeného vína
| 1 lžíce hladké mouky
| 150 g kompotových jeřabin
| 1 lžička pískového cukru
Postup přípravy receptu Srnčí na jeřabinách:
Odblaněné maso protáhneme prožky slaniny obalené v koření divočina. Na směsi s máslem osmahneme nakrájenou cibuli a zeleninu. Přidáme maso, osolíme, trochu podlijeme vínem a dusíme doměkka. Potom maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, osmahneme, přidáme jeřabiny, zalijeme zbylým vínem, popř. i trochou vody a důkladně povaříme. Mezitím dáme na pánvičku cukr, zastříkneme vodou a upražíme karamel, přilijeme 2 lžíce vody a rozvaříme. Karamel přidáme do šťávy a ještě chvíli povaříme. Šťávu nakonec prolisujeme.
Fotky receptu Srnčí na jeřabinách:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!