1/2 kg srnčího plecka
| 1/3 kg telecích jater
| 3 cibule
| Koření: jalovec
| muškátový oříšek
| koriandr
| majoránka
| nové koření
| tymián
| bobkový list
| 3 vejce
| 6 kyselých okurek
| 1 lžíce kaparů
| sádlo
| černé koření
| slanina - 1/3 objemu hmoty a plátky slaniny na obložení stěn a dna formy
Postup přípravy receptu Srnčí paštika:
Cibulka se na sádle uškvaříme do sklovita. Na cibulku dáme maso a všechno koření (pak se ale musí vybrat kuličky koření). Dusíme asi 20 minut, přidáme játra a podléváme vodou nebo vývarem z kostí. Maso několikrát pomeleme (3 x) dáme do mísy, přidáme vajíčka. Pak na velmi jemné kostečky nakrájíme část slaniny, okurky, kapary a dáme do směsi. Slaninou nakrájenou na větší plátky vysteleme celý povrch formy. Masovou hmotu vložíme do formy, překryjeme přečnívající slaninou. Vaříme ve vodní lázni asi tři hodiny (zatlačením prstem zkusíme, že vajíčko již ztuhlo). Vyklopíme a krájíme na plátky a pojídáme namazané na chléb.
Fotky receptu Srnčí paštika:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!