Postup přípravy receptu Srnčí řízky:
600 g srnčí kýty nakrájíme na 2 cm silné plátky, které naklepeme, osolíme, okořeníme směsí koření „Zvěřina – Hubert“ (kořeníme asi stejně jako solíme). Pokapeme olejem a dáme na 24 hodin odležet do chladu.
Před vlastní přípravou nastrouháme 2 – 3 střední cibule. Plátky obalujeme v nastrouhané cibuli a pak v trojobalu (hladká mouka, rozšlehané vajíčko, strouhanka). Smažíme na rozpáleném oleji. Jako příloha se hodí brambory nebo bramborový salát.
Řízky je možno tímto způsobem připravit i z jiného masa. Pokud bychom chtěli ochutnat např. kančí, doba naložení masa před přípravou se prodlužuje na 3 – 5 dní. Během marinování maso několikrát přeložíme.